You can’t use up creativity. The more you use, the more you have.

Door Daniëlle de Groot

De afgelopen tijd heb ik al meerdere keren te horen gekregen ‘wat straal je’. En ja, dat geloof ik wel. Wanneer je gelukkig bent straal je dat uit aan de buitenzijde. Geluk is voor iedereen anders en ook in iedere levensfase anders. Waar je als kind nog gelukkig bent met een lolly, je als 18 jarige gelukkig wordt van het stukje extra vrijheid wat je krijgt, je als dertiger gelukkig wordt van je succesvolle carrière daar ben je als veertiger blij wanneer de tomaten groeien in je eigen moestuin.

Voor mij is het dagelijks kunnen doen wat ik zo onwijs leuk vind met de mensen om mij heen die ik enorm lief heb het grootste geluk wat ik maar kan wensen. Maar wat doe ik nu op een dag sinds ik geen makelaarskantoor meer hoef te runnen. Mijn dagen beginnen al zoveel relaxter. Waar ik eerder eerst mijn appjes las en de mail beantwoorde, begin ik de dag nu in bed met ontbijt, een goed boek of een serie. Dan ga ik wandelen met de honden in het bos, het huis een beetje aan kant maken en afhankelijk van het weer ga ik of de tuin in, of ik settel mij achter mijn schildersdoeken en tekenspullen. 

Al van jongs af aan was ik de veelzijdige creatieveling in huis. Wanneer er op kinderfeestjes creatieve dingen werden georganiseerd was ik helemaal in mijn element en op het voortgezet onderwijs ruilde ik MAVO al snel in voor VBO Mode en handel. Ik kreeg gelukkig toen al de ruimte van mijn ouders om te doen wat mij gelukkig maakt. Ik vond het geweldig om o.a. kleding te ontwerpen en te maken, om etalages van winkels in te richten en reclameposters te ontwerpen. 

Uiteindelijk ben ik in de makelaardij terecht gekomen waar ik 8 jaar met veel plezier mijn eigen kantoor heb gerund. Echter gaf o.a. het gebrek aan creativiteit in dit vak mij veel onrust en dus besloot ik om na 8 jaar een andere invulling aan mijn leven te gaan geven. Rondreizen met de camper en enorm veel inspiratie opdoen, meer rustmomenten en vooral meer ruimte voor creativiteit. En hoe leuk is het dat ik die creativiteit nu met anderen mag gaan delen tijdens 1 van onze workshops.  

Creatieve mensen hebben geen rommel, zij hebben overal ideeën liggen

Doordat ik altijd alles leuk vind en nog wel eens met 20 dingen tegelijk bezig kan zijn, wil ons huis en onze camper nog wel eens op een atelier lijken waar 20 mensen aan het werk zijn. Maar he, ze zeggen niets voor niets: creatieve mensen hebben geen rommel, zij hebben overal ideeën liggen…. 😉Dus ja, sorry ik kan er echt niets aan doen. 

Inspiratie krijg ik de hele dag door. Zo lukt het mij, vanuit de makelaardij, nog steeds niet om niet bouwkundig naar een gebouw te kijken (Of ik nu bij de tandarts in de stoel lig, uit eten ben of in het theater zit, mijn ogen scannen nog altijd de gehele ruimte) En nu er eindelijk weer meer ruimte voor creativiteit in mijn leven is zie ik in alles wel mogelijkheden om iets om te zetten in kunst. Saaie betonnen palen in de stad? Mijn handen jeuken om er wat vrolijks van te maken. Afvalhout? Daar bouwen we een mooi insectenhotel van. Oude boeken en tijdschriften? Ik zie al sfeervolle kunstwerken en moodboards voor mij. Kortom genoeg ideeën om uit te gaan werken. Ik zeg vaak tegen mijzelf, focus je nu eens op 1 ding, maar mijn creativiteit werkt mij daarin volledig tegen en doet lekker zijn eigen ding. En hé, gelijk heeft ie 😉 

Omdat ik zelf altijd alles leuk vind heb ik voor nu eerst een kleine selectie gemaakt van een aantal leuke workshops die geschikt zijn voor alle doelgroepen. Op termijn zal ik mijn aanbod verder gaan uitbreiden zodat er iedere keer weer wat nieuws te ontdekken is. Ook zullen we in de verschillende seizoenen variaties hebben op de bestaande workshops. 

Tijdens de workshops die bij mij te volgen zijn is er alle tijd en rust, maar vooral veel gezelligheid. Gewoon heerlijk ontspannen, in goed gezelschap, je creativiteit de vrije loop laten. Of je nu van jezelf vindt dat je een creatieveling bent of totaal geen aanleg hebt, geloof mij, het maakt echt niets uit. We gaan er samen voor zitten en uiteindelijk is alles goed zolang je maar plezier hebt. 

De workshops zijn individueel bij te wonen op de geplande dagen die wij kenbaar zullen maken op Facebook en te reserveren op afspraak voor groepen van minimaal 6 deelnemers. Onze workshops zijn ook erg leuk als aanvulling op b.v. een vrijgezellenfeestje, een babyshower of een vriendinnenweekend. Let’s have some fun!!

Liefs Danielle 

Laatste blogberichten

Door Daniëlle de Groot
Door Daniëlle de Groot
Door Daniëlle de Groot